אנשים שנותחו בהחלפת מפרק קרסול או קיבוע קרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/02/2010 | 18:14 | מאת: tzaad

אני צריכה לעבור ניתוח להחלפת מפרק קרסול או קיבוע קרסול עקב תאונת עבודה. עברתי כבר בעבר אטרסקופיה של הקרסול ועדיין יש לי כאבים איומים ודלקות חוזרות ונשנות. רציתי לשמוע האם ישנם אנשים שעברו את הניתוח, ויכולים לספר לי על ההשלכות שלו (אני מורה לחינוך גופני), והשאלה היא האם אני עלולה לאבד את עבודתי. האם אחרי ניתוח כזה ישנה סכנת לצליעה תמידית? נא לומר את האמת.... אשמח לקבל תשובה מהרופא ומאנשים שעברו את הניתוח גם ע"י רופאים שונים.

22/02/2010 | 09:54 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

והשאלה היא האם אני עלולה לאבד את עבודתי. - נשמע שכמורה להתעמלות יש מצב שתאלצי להפסיק את עבודתך. האם אחרי ניתוח כזה ישנה סכנת לצליעה תמידית? - כן. יחד עם זאת נשמע שאת צעירה מידי להחלפת קרסול. לא הייתי עושה החלפה למישהי בת פחות מ-50-55. בברכה - דר' טיטיון.

22/02/2010 | 17:29 | מאת: עינת

אני בת 51 וחצי, מורה לחינוך גופני 31 שנה ומאמנת כושר אישית. בנוסף, אני רוקדת סלסה ומלמדת שיעורי עיצוב וחיטוב ( אימוני כוח). כל העבודה שלי היא בעמידה ובתנועה. האם קיבוע קרסול גורם יותר לצליעה מאשר החלפת מפרק ששומרת עדיין על המפרק בתנועה וכל מטרתו שלא תהיה צליעה. האם להילחם על החלפת מפרק ולא על קיבוע? (יש לי הרס מוחלט של מפרק הקרסול). בכל מקרה, ניתוח אחד של אטרוסקופיה שלא עזר לי כבר עברתי ולאחרונה חלה החלמה במצב. אני נלחמת ועובדת עם הכאב. האם אתם מכיר מטופלים שעברו החלפת קיבוע שאפשר לשאול אותם? בתודה עינת אשכנזי.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול