קרע במניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/01/2004 | 16:55 | מאת: עדי

שלום, רציתי לדעת אם בעקבות קרע במניסקוס הטיפול הוא כירורגי בלבד או שיש דרך להחלים ללא ניתוח ? אשמח לשמוע על כל טיפול אפשרי. בתודה מראש

25/01/2004 | 08:36 | מאת: ד"ר זאב אשכול

קרע בסהרון (מניסקוס) מסווג עפ"י מיקומו, מבנה הקרע, כיווניותו, גודלו ומשך הזמן שחלף מיום היווצרותו. מבחינת המיקום - ככל שהקרע היקפי יותר - אספקת הדם טובה יותר וישנה אפשרות טובה יותר לרפוי, אם בטיפול שמרני ואם בניתוחי. קרעים ניווניים כרוניים אינם ברי תקון. אם אינם מפריעים - עדיף לא לטפל. אם מפריעים - כאב, נעילות - ניתן לבצע הטרייה - דהיינו כריתת אזור הקרע עד לקבלת שוליים יציבים באמצעות ארתרוסקופ. קרעים פשוטים ו"טריים" -ראויים לתיקון, כיום עפ"י רוב באצעות ארתרוסקופ. השתלות מניסקוס הן עדין בחזקת נסיון, לפחות במקומותינו. אם אין הגבלות תנועה, הכאב נשלט - הייתי בוחר באפשרות השמרנית.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול