תוצאות בדיקת mri .אשמח לקבל חוות דעת לבעיה של הכאבים שלי באיזור העקב.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/03/2018 | 16:07 | מאת: רון

שלום דוקטור. יש לי כאבים בכף רגל שמאל. נראה לי גם ככאב דורבני וגם כאב מסוג אחר. ביצעתי טיפולים בפיזיוטרפיה וגלי הלם ומידרסים לטפל בדורבן . הכאב הוא חד בהליכה וגורמת לצליעה , הכאב בעיקר באיזור העקב ובחלק הפנימי האחורי של כף הרגל. בבדיקה MRI נכתב : מודגם os trigonum עם בצקת לשדית קלה ונוזל מוגבר בריצס האחורי. לא הודגמה שברים , בצקות או אוסטאונקרוזיס בשאר המבנה הגרמני. ללא נזק אוסטאוכונדרלי בכיפת הטלוס ובפלפונד. הרצעות תקינות. ללא הדגמת קרע בגידים , אך מודגם נוזל בכמות קטנה במעטפת הגידים המדיאלים. מודגם מבנה שמור של התעלה הטרסלית.של סינוס טקסי ושל הפנסיה הפלנטרית. לסיכום : וריאנט בטולוס עם רושם לתפוס אחורי. אשמח לדעת מה אומר תוצאות הבדיקה ומה עלי לעשות כדי לחזור לפיעלות תקינה ללא כאבים, אציין שהפסקתי את הפעילות הספורטיבית עקב הבעיה וגם חיי היום יום השתבשו לי . תודה רון

שלום רב לפי הרשום, ככל הנראה בעיה של צביטת קרסול אחורי. נקרא גם לעיתים תסמונת אוס טריגונום. ממליץ על בדיקה במסגרת מרפאת כף רגל וקרסול. הטיפול במקרים אלו הינו זריקת סטרואידים ובמידה ואין הטבה ניתוח ארטרוסקופי יחסית פשוט. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול