עזרה בניתוח ממצאי mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/01/2018 | 18:08 | מאת: יוסי

אשמח לעזרה בניתוח תוצאות mri. היה לי נקע בקרסול לפני כשנתיים, מאז אני עושה פיזיותרפיה. בחודשיים האחרונים יש שיפור לאחר שימוש במדרסים אבל עדיין יש כאבים בקרסול ובכף הרגל. תוצאות mri: עמדה תקינה. ריבוי קל של נוזל במפרק הטיביו-טלרי. הרצועה הטיביו-פיבולרית הקדמית-תחתונה מעובה. ה-LFTA נראה מעט עבה יותר בצד הטיביאלי, ייתכן גם הצטלקות לאחר קרע בעבר. ללא עדות לקרע חריף. הרצועה הטלו-פיבולרית האחורית תקינה. הדלטואיד וה-GNIRPS תקינים. גיד האכילס והפציה הפלנטרית תקינים. הגידים הפרוניאליים תקינים. הגידים במדור המדיאלי תקינים. לא נראית בצקת לשד עצם. מה עליי להסיק מתוצאות הmri? האם הנוזל במפרק הטיביו טלרי יכול לגרום לכאבים?

שלום רב מדובר בנקע ישן, אשר נצפה בבדיקת הMRI. הנוזל עצמו הינו תופעה טבעית במפרק. במידה והכאבים נובעים אכן באיזור הרצועה, ממליץ לבצע זריקה מקומית, או ניתוח ארטרוסקופי. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

10/02/2018 | 09:32 | מאת: יוסי

תודה על התגובה, באיזה זריקה מדובר?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול