קרע מלא בגיד אכילס - רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/02/2017 | 22:14 | מאת: אופיר

שלום ד"ר, כתוצאה מפעילות גופנית קרעתי קרע מלא של גיד אכילס, לפני 8 ימים, שמו לי גבס ב"רפואה דחופה" ביום שלמחרת. נפגשתי עם מס' אורטופדים חלקם המליץ לי להמשיך עם גבס ואילו האחרים המליצו על ניתוח, מצורף תוצאות U.S: גיד אכילס בקרסול שמאלי מעובה מתחת לגובה המעבר שריר- גיד, עוביו המקסימלי 9 מ'מ. מודגם קרע בעובי מלא של גיד 15 מ'מ. X7 אכילס במקום המעבר שריר- גיד, רוחב הקרע כ נקודת העגינה לקלקנאוס ברוחב תקין. נצפו הסתידויות קטנטנות בגיד אכילס המרוחק בנקודת העגינה לקלקנאוס בשתי הרגליים אין עדות לנוזל עודף בבורסות הרטרוקלקנאליות. ברצוני לשאול: 1. אני בן 53, בריא, סוכר גבולי (107) מתלבט אם לעשות ניתוח או להסתפק בגבס, אודה להמלצתך, ומדוע? 2. במידה ואמשיך עם גבס, האם יש צורך לעשות משהו מהו פרוטוקול הטיפול במשך 6 השבועות עם הגבס? 3. אחרי זמן ממושך שהרגל לא מורמת, יש לי לחץ חזק בעקב עד כדי הירדמות המקום - מדוע? האם תקין?(עלי לציין כי היתה תקופה שסבלתי מדורבן במקום זה) 4. האם יכול להיות שיש קשר בין הקרע בגיד אכילס לבין זה שלפני כשנה, נמצא לי קרע במיניסקוס ברגל זאת, שלא טיפלתי? מצורף פענוח ה MRI: מודגם קרע אופקי-אלכסוני בגוף ולאורך קרן אחורית של ה MM עם מרכיב רדיאלי קטן בגוף. ללא מעורבות של השורש האחורי, ה LM שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית, ציסטה פופליטיאלית שטוחה באורך עד 4 ס"מ. תודה רבה אופיר

שלום רב קרע בגיד אכילס ניתן לטפל שמרנית וניתוחית. התוצאות באופן כללי דומות, כאשר יש יתרונות וחסרונות לכל טיפול. הטיפול נבחר לפי גיל, מצבו הבריאותי, וצרכי המטופל. פרוטוקול טיפול בגבס מעט שונה ממרכז למרכז, אך מתבסס על העברה הדרגתית של הגבס למצב נייטרלי, תוך כחודש וחצי לערך. אין קשר בין הקרע במניסקוס לקרע באכילס. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול