מחלת הקוליטים ו- puri-netho

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/08/2005 | 23:01 | מאת: ברכה

בתי בת ה26 חולה בכוליטים כיבי מזה שבועיים היא מאושפזת עם החמרה במצב בדיקות שבוצעו מאבחנות מעי דלקתי כולו לדברי הרופאים. מטופלת בפלגיל ועוד שני סוגים של אנטיביוטיקה אשלגן וקורטיזון 150מיליגרם 3 פעמים ביום .מהיום הוסיפו את התרופה בשם puri-nethol שמעתי שזו תרופה כימטרפית האם היא ניתנת גם לחולי קוליטים? ןמה התופעות לוואי? אנא ענו לי בהקדם , אני אמא מודאגת מאוד. תודה

07/08/2005 | 15:55 | מאת: ד"ר אייל גל

התרופה פורינטול ניתנת לחולי מחלות מעי דלקתיות בעיקר כשהמחלה קשה ואינה נשלטת על ידי תרופות כגון רפאסל והם נזקקים לטיפולים חוזרים של סטרואידים. התרופה משפיעה דרך מערכת החיסון כשהיא הורסת תאים לבנים ספציפיים הגורמים לדלקת. תופעות הלוואי העיקריות הן ירידה בכדוריות הדם הלבנות, עלייה קלה בזיהומים מסויימים, הפרעה בתפקודי כבד (בחלק קטן של החולים) ותופעות נדירות יותר כגון חום ודלקת לבלב. המלך השימוש בתרופה יש להיות במעקב צמוד של הרופא ולבצע בדיקות דם תקופתיות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול