חיידק בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/07/2005 | 09:06 | מאת: אפרת

שלום, אני מתחילה שבוע 13 להריון. לאחר 10 ימים של כאבי בטן איומים - בבטן העליונה, נתגלה אצלי חיידק בקיבה. נאמר לי ע"י הרופא שלא אוכל לקבל את הטיפול האנטיביוטי כיוון שאני בהריון ושעלי להמתין עד סוף ההריון רק אז אוכל לקבל טיפול. בינתיים אני לוקחת מאלוקס שלעיתים עוזר ולעיתים לא. האם ידוע על טיפול אחר שמותר לאישה בהריון? קראתי באתר שמדענים מהארכיון מצאו סגולות בתמציות הקינמון כנגד החיידק בקיבה, האם ידוע על כך משהו??? אודה לתגובה.

06/08/2005 | 13:31 | מאת: ד"ר אייל גל

במקרה של כאבים חזקים ניתן גם להשתמש בתכשירים המורידים את חומציות הקיבה כגון פמוטידין או לוסק אם כי רצוי להמנע מכך בטרימסטר הראשון של ההריון ולהסתפק במאלוקס. לגבי הטיפול בחיידק בהחלט ניתן לחכות לאחר ההריון. לגבי תמציות קינמון איןם עדיין נתונים חד משמעיים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול