כאב באיזור כבד-מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 13:30 | מאת: עדנה

במשך שנים רגישות באיזור כבד-מרה לאחרונה כאב בלתי פוסק {לא דקירות}- העמילאז 220 - הכאב מגבילני באפשרות תזונה: רוב המאכלים-{דג ,עוף,כל שכן בשר,מאכלי חלב-כל מזון טיפת שומני- כל אלה גורמים הגברת הכאב,והחולשה}.אני רזה מאד,יבשה,צהובה הרבה חלשה,אין פעילות שרירים,כאב ורעד ברגלים.שקיעת דם גבוהה באולטראסאונד-לא נמצא דבר! הפטיטיס -לא.בדיקות אחרות-לא נעשו.הרופא חושב על סתימה בצינורית הלבלב הופניתי ל ct -שם-נאמר לי שללא חומר ניגודי-אין טעם בהדמיה [היתה לי התעלפות בהזרקת יוד-לפני זמן-{בבדיקת ivp}. הגסטרו אנ. דיבר על סטרואידים-ולא נתן. ברור לי שהדמיה תראה בעיה כלשהיא-ובנתיים אני לא עושה דבר . כמובן אודה לכם אם תואילו להתייחס לבעייתי. אנא, עזרו לי , איני יכולה להמשיך כך. אני רשומה{בינתיים} בקופ"ח כללית בתודה.

30/07/2005 | 12:19 | מאת: ד"ר אייל גל

כאבים באזור הבטן הימנית העליונה אינם בהכרח ממקור כבד או דרכי מרה. יש בהחלט צורך להדמייה של הלבלב ורצוי ע"י CT עם חומר ניגוד. במידה ולא ניתן לתת חומר ניגוד ניתן לשקול בדיקת EUS (אולטראסאונד אנדוסקופי) הנותנת הדגמה מצויינת של הלבלב ודרכי המרה. כמו כן רצוי לבצע גסטרוסקופיה לשלול בעיות במערכת העיכול העליונה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול