סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/05/2005 | 10:31 | מאת: יואב

שלום, במידה ויש חשש לסרטן המעי הגס על פי סימפטומים שקראתי עליהם, מה השלב הראשון שעלי לנקוט: רופא משפחה, גאסטרולוג וכו. תודה

19/05/2005 | 14:15 | מאת: ד"ר אייל גל

פנה לרופא המשפחה לבירור ראשוני והוא יפנה אותך לגסטרואנטרולוג במידת הצורך. ד"ר גל

09/08/2006 | 22:50 | מאת: אירית

הידרומורפון דורמיקום ופאנרגן מזה 5 שבועות בני בן 10 מטופל בתרופות אלו בשל איזון לכאבים נוירולוגים כתוצאה מפגיעה במערכת העצבים מתאי לויקמיה AML / הזנה ורידית של TPN ודקסה קורט וזנטק. תזונה של סקנדישייק וניל 1 בקבוק ליום ובנוסף מען באדי 1או2 או גבינת סקי 50 גרם ליום. כבר 14 יום ללא יציאות של קיבה. ידוע שהמורפיום גורם לעצירות בטנו תפוחה נבדק בצילום רנטגן ובאולטרה סאונד ונראו הרבה גזים וגם קיבה שאינה מתרוקנת. מחובר לקטטר עקב הצטברות נוזלים מזה 4 שבועות ריקון השתן תקין כעת ונבדק לעיתים ותקין. במהלך השבועיים נעשו כ4 פעמים חוקנים 2 קטנים עם 2 שפורפרות.מיקרולקס 5 מ"ג 2 חוקנים עם צינורית ארוכה מים בבקבוק גדול ואליו הוכנסו 2 שפורפרות שלמיקרולקס 5 מ"ג יש עצה לחוקן אחר? תזונה?

09/08/2006 | 22:52 | מאת: IGOY

הידרומורפון דורמיקום ופאנרגן מזה 5 שבועות בני בן 10 מטופל בתרופות אלו בשל איזון לכאבים נוירולוגים כתוצאה מפגיעה במערכת העצבים מתאי לויקמיה AML / הזנה ורידית של TPN ודקסה קורט וזנטק. תזונה של סקנדישייק וניל 1 בקבוק ליום ובנוסף מען באדי 1או2 או גבינת סקי 50 גרם ליום. כבר 14 יום ללא יציאות של קיבה. ידוע שהמורפיום גורם לעצירות בטנו תפוחה נבדק בצילום רנטגן ובאולטרה סאונד ונראו הרבה גזים וגם קיבה שאינה מתרוקנת. מחובר לקטטר עקב הצטברות נוזלים מזה 4 שבועות ריקון השתן תקין כעת ונבדק לעיתים ותקין. במהלך השבועיים נעשו כ4 פעמים חוקנים 2 קטנים עם 2 שפורפרות.מיקרולקס 5 מ"ג 2 חוקנים עם צינורית ארוכה מים בבקבוק גדול ואליו הוכנסו 2 שפורפרות שלמיקרולקס 5 מ"ג יש עצה לחוקן אחר? תזונה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול