אימורן לחולת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/10/2004 | 17:55 | מאת: נעמה

חברה אמרה לי שאימורן זאת תרופה מאוד לא סימפטית (בלשון המעטה). שהיא עושה הרבה בעיות כמו: תפקודי כבד, איסור על החשפות לשמש וכ"ו. אני מקבלת היום 50 מיליגרם ליום ויכול להיות שאצטרך לעלות במינון. אודה לך על חוות דעתך.

26/10/2004 | 23:48 | מאת: ד"ר אייל גל

לדעתי אימורן היא תרופה טובה מאד למחלת קרוה'ן, באחוז קטן מהחולים מתפתחות תופעות לוואי כמו הפרעה בתפקודי כבד וירידה בספירה הלבנה ולכן היא דורשת מעקב אחר בדיקות הדם אך ביתר החולים זו תרופה שיכולה לשמור על רמיסיה שנים ארוכות ולמנוע שימוש מופרז בסטרואידים עם כל תופעות הלוואי שלהם. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול