CMV וכאבי בטן בלתי נסבלים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/10/2004 | 12:24 | מאת: רוני

אני בן 39 עם היסטוריה של צרבות קשות. לפני כחודש נדבקתי בCMV ולפני כשבועיים החלו כאבי בטן עליונה (במרכזת מתחת לסרעפת) וכן בחילות. הכאבים חזקים ובאים בגלים. יש איבוד תיאבון אך יציאות סדירות. הכאבים לא מושפעים מאכילה. באולטרה סאונד לפני כמה ימים: הגדלה של הטחול (16 ס"מ)ת ללא ממצאים נוספים. אנזימי כבד גבוהים מהרגיל אך במגמת ירידה. LDH גבוה אך יורד. (IgG (Anti-CMV בתחילת הpeak שאלתי: האם יש איזו שהיא בדיקה\טיפול שעלי לבצע? מה נראה הגורם לכאבים? בתודה, ד"ר רוני וקסלר

25/10/2004 | 22:00 | מאת: ד"ר אייל גל

לא בטוח שהדבר קשור ל CMV אם כי יכולה להופיע דלקת מעי וכן כיבים בוושט ובקיבה בזיהום CMV (לרב בחולים מדוכאי מערכת החיסון). ייתכן שמדובר בהחמרת מחלת הרפלוקס או כיב פפטי ולכן מומלץ לגשת לגסטרואנטרולוג ולשקול גסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול