קיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2004 | 11:22 | מאת: אייל שגב

שלום בן 33 מזה כמה שנים יש לי מידי פעם צרבות או כאבים בקיבה וקצת גיהוקים. רוב הזמן לא משמעותי מדי ואני לוקח מדי פעם מאלוקס בהמלצת רופא המשפחה. באחרונה החלו לי כאבי גב כבר כמה חודשים ואני נאלץ לקחת כדורים נוגדי דלקת. הרופא המליץ שלפני לקיחת הכדורים אקח זנטק ולכן שעה לפני לקיחת נוגד דלקת אני לוקח זנטק 150 מ"ג. שאלתי היא זאת מבין החלופות הבאות מה החלופה שהכי פחות מזיקה ולקיבה ובעייתית לאנשים עם קיבה רגישה? משפחת נורופן איבופן וולטרן אתופן הרופא משפחה אמר לי שאקח וולטרן בנר כי זה הכי פחות בעייתי לקיבה ולכן אני לוקח נר. האם זה נכון? מצד שני הרוקחת בבית מרקחת אמרה לי שזה לא משנה אם זה נר או כדור כי ממילא ההשפעה היא דרך הדם ולא דרך הבליעה? מה נכון? האם באמת עדיף נר וולטרן על כל החלופות ונר וולטרן עדיף על כדור וולטרן? תודה רבה!

17/10/2004 | 13:19 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

אייל שלום, השאלה הנכונה היא לא איזו תרופה לקחת, אלא מה לאכול או יותר נכון מה לא לאכול ? כי המזון הוא התרופה האמיתית לכל מחלה. והיא לא מזיקה בכלל, אם יודעים מה מתאים לגופנו. כל בעיותיך הן מלכתחילה אך ורק תוצאה של תזונה לא נכונה. שנה את תזונתך וכל הבעיות תיעלמנה.

17/10/2004 | 22:43 | מאת: ד"ר אייל גל

גם אם אתה חושב שעצותיך מועילות זהו פורום רפואי ואין בסמכותך לייעץ לאנשים הפונים אליו, אנא המנע מעצותיך הבלתי מוסמכות או שאאלץ לחסום את גישתך לפורום. ד"ר גל

19/10/2004 | 19:02 | מאת: ד"ר אייל גל

מבחינת התרופות אתופן הוא בעל הנזק הכי פחות לקיבה ולאחריו וולטרן. לגבי ההשפעה על הקיבה אין הבדל בין נר לכדור מכיוון שההשפעה היא ע"י החומר הנספג בדם ולא השפעה מקומית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול