מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/09/2004 | 01:57 | מאת: בחור

בן 25 ,חולה בקרוהן מזה 9 שנים. תרוםות קבועות רפאסל 1 גרם *3 ,פורנטול 75 גרם ליום קרוב ל-3 שנים. שאלה האם התרופות אלה משפיעות על הזרע , וכל מה שקשור בזה?

07/09/2004 | 21:54 | מאת: ד"ר אייל גל

לתרופות כגון 6MP תתכן השפעה שלילית על פוריות הגבר אם כי בדרך כלל חולפת עם הפסקת התרופה. במידה ויש בעיות פריון רצוי לבצע בדיקת זרע ולעתים קיים צורך בהפסקת התרופה. בעבר חולים רבים שהשתמשו בתרופה סלזופירין סבלו מבעיות פוריות אך הדבר אינו קיים עם התרופות החדשות כגון רפאסל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול