השפעת היומירה נחלשת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/09/2013 | 21:08 | מאת: יגאל

שלום רב.אני בן 49 .בדיוק לפני שנה נותחתי בגלל פיסטולה,נכרת לי הטרמינל אילאום ועוד מטר מעי פגוע,בעבר ניתוח בו נכרת רוב התריסריון ונעשתה השקה ישירה לקיבה,כרגע מטופל ביומירה,אחרי עשור של המוגלובין נמוך מאד וחוסר חלבונים חמור המצב תוקן!לצערי ה c.r.p הגיע ל5.5 כשבתחילת הטיפול ירד לנורמה(ינואר 2013).יש לציין שנותר לי מטר אחד בלבד!אני חש חוסר תקווה.האם יש דרך כלשהי לשמור על המעי,אני לא מגיב לסטרואידים,ואוכל מודולן.ומזון נוזלי,עקב הצרויות...אשמח לכל עצה אפשרית.אני מתקיים מסכום זעום מביטוח לאומי.כך שרוב כספי הולך למימון המודולן.

"לצערי ה c.r.p הגיע ל5.5 כשבתחילת הטיפול ירד לנורמה" -- יתכן ואתה צודק והטיפול איבד חלק מהשפעתו; ניתן לפנות למעבדת גסטרו תל השומר למדידת רמות התרופה - אולי הופיעו נוגדנים נגד התרופה? צריך לעדכן מינון הטיפול (נגיד, לזריקה פעם בשבוע?) תברר ב-03-530-2905 אין ניתן לארגן זאת יש לציין שנותר לי מטר אחד בלבד! -- זה רק מדגיש שצריך לפעול על מנת לשמר את התגובה לטיפול. אני חש חוסר תקווה -- מקווה שזה לא המצב האם יש דרך כלשהי לשמור על המעי -- יש רושם שמטופלים בתרופות כגון אימורן, פורינתול ומתוטרקסט - במקביל להומירה או רמיקייד - שומרים על תגובה לתרופה בצורה טובה יותר. ליעוץ פרטני יש לפנות למרפאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול