רפאסאל ובודסון - חשש למחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/09/2013 | 20:07 | מאת: ענת

שלום רב, אני סובלת מזה כ-3 שנים מכאבים ולחץ ברוחב הבטן העליונה ותחושת גוש שתקוע לי בגרון. עברתי המון בדיקות שבהם לא נמצא כלום ובסופו של דבר לפני כחודש נתנו לי לעשות בדיקת קולונוסקופיה ונמצא כי יש לי אפטוטות במעי הגס. בנוסף, ביקשו לעשות לי בדיקת קפסולה אנדוסקופית כדי לבדוק אם יש אותם גם במעי הדק ונמצא כי גם יש לי אותם. מאחר וחושדים כי יש לי מחלת קרוהן התחלתי טיפול של בודסון (3 כדורים יחד בבוקר לפני האוכל) ורפאסאל 4 פעמים ביום לאחר האוכל. עבר כשבוע מאז שהתחלתי את הטיפול ואני לא מרגישה שום שינוי. מתי זה אמור להתחיל להשפיע? האם יכול להיות שבגלל זה יש לי את הכאבים בבטן והתחושה של משהו תקוע בגרון? אני ממש אובדת עצות ואיכות החיים שלי נפגעה לחלוטין מאחר וכל הזמן כואב לי (אין לי הפוגה בכלל מהכאבים כבר מס' שנים). אודה לעזרתכם ועצתכם. האם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעשות? אודה לתשובתכם בהקדם. שנה טובה :-)

06/09/2013 | 16:12 | מאת: ורד

חסרים לי כמה פרטים קליניים כמו שינויים במשקל או יציאות שלשוליות ועוד.. . מה יצא בגסטרוסקופיה? סיטי בטן וחזה? בקיצור עלייך לרכז את כל החומר ולגשת ליועץ גסטרו

"כאבים ולחץ ברוחב הבטן העליונה ותחושת גוש שתקוע לי בגרון" -- אלה אינם תסמינים קלסיים של מחלת קרוה'ן, אם כי הכל יכול להיות עברתי המון בדיקות שבהם לא נמצא כלום -- מוסגים כגון "המון" ו"כלום" אינם עוזרים לנו להבין את מצבך. הפרטים הם מה שחשוב. ובסופו של דבר... קולונוסקופיה ... אפטות במעי הגס ... בנוסף...ב בדיקת קפסולה ... יש אותם גם במעי הדק ... חושדים כי יש לי מחלת קרוהן -- אכן מחלת קרוה'ן יכולה להתבטא באפטות במעי גס ובמעי דק. ישנן גם מחלות נוספות שגורמות גם הן לאפטות במעי - טיפול במשככי כאבים (אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, ארקוקסיה, אתופן), טיפול ברואקוטן, מחלת בכצ'ט התחלתי טיפול של בודסון (3 כדורים יחד בבוקר לפני האוכל) -- זה טיפול למחלת קרוה'ן ... ורפאסאל 4 פעמים ביום -- זה טיפול פחות יעיל למחלת קרוה'ן - יותר לקוליטיס. גם אז, אין טעם לקחת 4 פעמים ביום - נטילת 4 כדורים בבבת אחת תעשה את אותה העבודה בפחות טרחה.  עבר כשבוע מאז שהתחלתי את הטיפול ואני לא מרגישה שום שינוי. -- לחולי קרוה'ן לוקח 2-3 שבועות להגיב לבודיזון -- לחולי קוליטיס לוקח 6 שבועות להגיב לרפאסל - כאמור,התרופה אינה יעילה בחולי קרוה'ן מתי זה אמור להתחיל להשפיע? -- נ"ל האם יכול להיות שבגלל זה יש לי את הכאבים בבטן והתחושה של משהו תקוע בגרון? -- הבנתי ממה שתארת קודם שהתחושות הופיעו לפני הטיפול? אני ממש אובדת עצות ואיכות החיים שלי נפגעה לחלוטין מאחר וכל הזמן כואב לי (אין לי הפוגה בכלל מהכאבים כבר מס' שנים) -- ענת - מה היה קודם - הכאב או הטיפול? אודה לעזרתכם ועצתכם -- בשמחה האם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעשות? -- "עברת הרבה בדיקות"... אני לא יודע מה עוד נשאר שנה טובה -- גמר חתימה טובה ומקווה שהדברים יסתדרו ומהר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול