תפקודי כבד מוגברים- דחוף!!!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

01/09/2013 | 15:45 | מאת: אביטל

בת 30 אחות במקצועי בעבר התייעצתי עם הגאסטרואנטרולוג שלי אצלכם במכון לגבי עלייה של תפקודי הכבד בעיקר GGT שהיה מעט מעל הנורמה היה לי 59 כאשר הנורמה עד 38 והוא אמר שזה לא משמעותי ושאמשיך לעקוב. בשנה האחרונה העלייה באנזים זה היתה קבועה. כמו כן בשנה האחרונה אובחנתי כסובלת מ IGA NEPHROPATHY . השבוע הייתי במיון בעקבות גרוס המטוריה וכאבים בכיליה. בדיקות הדם הראו עליה משמעותית בכל אנזימי הכבד. הרופא שבדק אותי נבהל מאד ולא רצה לשחרר אותי ממיון ללא אולטראסאונד. הופניתי לעוד רשימת בדיקות שעלי לבצע במסגרת הקהילה. האולטראסאונד יצא תקין לחלוטין ונכתב בדוח תוצאות המעבדה שהבדיקות נבדקו פעמיים. (חשבתי שאולי זו טעות...). התוצאות הן: GOT-175 כשהנורמה היא 0-31 GPT- 416 כשהנורמה היא 0-34 GGT- 110 כשהנורמה היא 0-38 בין יתר הבדיקות שהמליץ עליהן שאעשה במסגרת הקהילה (סרולוגיות וכו') אמר שיש צורך לעקוב אחר תפקודי הכבד ושעלי להיות במעקב במרפאת כבד. אני מטופלת אצלכם במכון בגלל חשד לקרוהן וכן פוליפ של טובולר אדנומה שנכרת.התור שלי לגאסטרו הוא רק ב- 29/9/13. שאלותיי הן: 1. האם זו באמת עלייה משמעותית? 2.כיצד אני מגיעה אליכם למרפאת כבד? התור שקבעו לי רק בדצמבר. האם ניתן לחכות? 3. מלבד הבדיקות שהומלצו לי בשיחרור ממיון סרולוגיות למיניהן האם יש עוד משהו שכדאי לבצע לפני שאגיע למרפאתכם?

הבדיקות הסרולוגיות הן החשובות ביותר - צליאק ונוגדנים למינהם . אנחנו גסטרו ולא הכבד אבל כשתגיעי לרופא הגסטרו בספטמבר כבר יהיו לך תוצאות הסרולוגיה ותוכלי לקבל תשובה ראשונית . ההפרעה היא בכל זאת משמעותית ומחייבת בירור ולא נראה לי מקובל להמתין לבירור ראשוני 4 חודשים ולכן גשי אישית וקצרי התור או פני ליועץ באופן פרטיאו מהמושלם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול