בעיות במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/08/2013 | 19:42 | מאת: יוסי אבנילוב

שלום, הייתה לי בעיה בגיל 13 שפתאום יום אחד עשיתי קקי והיה לי המון דם באסלה, מאז התחילו לי כמה בעיות: 1. יוצא לי לקום בלילות עם כאבי בטן ואז אני חייב לרוץ לשירותים ולשלשל כי זה ממש כאב בטן חזק. 2. אני מחרבן בין פעם לארבע ביום אפילו יותר. 3. קורה לי פעם במשהו כמו חודש שיש לי דם בצואה. לא טיפלתי בבעיה בסך הכל כי הסתדרתי איתה, ופחדתי מהטיפולים. אחרי שהתגייסתי סיפרתי לרופאים את הבעיות והם אמרו לי שיש סיכוי שאני חולה בקרוהן מאז עשיתי הרבה בדיקות דם ועשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה אבל לא ראו ממש טוב בבדיקה אז זה הדבר היחיד שלא היה טוב בבדיקה. אבל בנתיים בזמן הצבא המצב רק הדרדר ואני משלשל המון! היום הייתי ברופא מומחה שאמר לי שיש לי בבדיקות דם ASCA IGG חיובי אז יש סיכוי שיש לי קרוהן, הוא שלח אותי לאנדוסקופיה(גלולת מצלמה) ומשם נראה מה יהיה. יש עוד בדיקה שאני יכול לעשות כדי ליראות אם לי קרוהן?

הגלולת מצלמה טובה מאוד לאיבחון קרוהן. ייתכן ותצטרך לחזור על הקולונוסקופיה בהמשך. אלו הבדיקות המתאימות לאבחנה . (יש גם CT ENTEROGRAPHY - שמדגים את המעי הדק אבל הגלולת מצלמה עדיפה כי אין בה קרינה לעומת ה - CT.

29/08/2013 | 19:35 | מאת: יוסי אבנילוב

אתה יודע אם זה מוריד פרופיל? אם הגלולת מצלמה לא מוצאת כלום אז לא צריך לעשות עוד בדיקות?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול