מרקר מעל הנורמה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

31/07/2013 | 12:51 | מאת: דנה

שלום רב , אמא של בת 75 עברה ניתוח מאוד מורכב של 6 שעות עם עיבוד רב של דם . עברה מספר עירוי דם. אני רושמת את כל הפרטים הללו מפני שאולי יש קשר לרישום מטה: לאחר חזרתה הביתה רופא המשפחה רשם לה בין הבדירות השגרתיות גם המרקר CA 19 9 .המרקר יצא פעמיים מעל הנורמה כגון 39 ו-51. cea תקין . תפקודי כבד תקין . יש לציין שאמא שלי מרגישה טוב, יש לה טעבון לא רזתה.הרופא ציין שנתן לה את הבדיקה מפני שכך הוא נוהג וגם בגלל שלאמי יש סוכר גבולי. אנא ממך לענות לי לשאלות הבאות : אילו סיבות יש בנוסף לסרטן הלבלב שיכולות לגרום לערכים גבוהים של המרקר? האם ייתכן שמה שהיא עברה (ניתוח , קבלת תרופות חזקות ) השפיע על התוצאה ?מהניסיון שלך האם ישנם מקרים של מרקר גבוה ללא גידול סרטני. סליחה על השאלות פשוט אני מאוד מאוד לחוצה מפני שאני יודעת שסרטן הלבלב הוא קטלני. תודה רבה מראש!

הערכים של 39-51 אינם ממש גבוהים ובטח לא אופייניים לסרטן הלבלב . גם הניתוח בעצמו ותרופות וגם הסכרת יכולים להעלות את רמת המרקר. אז תרגיעי!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול