IBS VS IBD

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2013 | 00:30 | מאת: אלון

שלום אני בחור בן 42. מלפני כ 20 שנה יש מעת לעת כאבי בטן די חזקים עד עוויתיים, יש רגישות בבטן למגוון מאכלים שגורמים לגזים ולרגישות בבטן ויש קצת גודש בבטן שמאלית תחתונה. בשגרה 1-2 יציאות ביום לפעמים יש תקופות עם קצת שלשולים. זה אובחן בזמנו כ IBS וכך אובחן שוב לאורך השנים. לאורך 20 שנה כל בדיקות הדם תקינות CRP שקיעת דם ספירה כימיה וכו'. ואין סימני דלקת. קולונסקופיה לפני 12 שנים תקינה. CT בטן לפני 15 שנה תקין. גסטרוסקופיה לפני 5 שנים תקינה. בשנה האחרונה התסמינים החמירו. יש מגוון רחב של מאכלים כמו אגוזים, שקדים, פירות, לחם מלא, קורנפלקס, מגוון ירקות ועוד שאם אני אוכל יש אחרי כמה שעות הרבה גזים וכאב בטן. לפני שבוע** US בטן ומעי תקין = "הדגמה תקינה של פיתולי מעיים, אין עדות לעיבוי דופן" . ***בדיקת קלפרוטקטין לפני שבוע - 116 mg/kg שזה מעל הנורמה ( שלילי קטן מ 70, גבולי 70-100, חיובי מעל 100 ). במשפחה יש רק לבן דוד שלי קרוהן. לאור US בטן מעי תקין, CRP ובדיקות דם תקינות לאורך השנים, קולונסקופיה תקינה לפני 12 שנה, אבל קלפרוטקטין עכשיו קצת גבוה, 1.האם רוב הסיכוי שיש לי קרוהן ? קרוהן קל? 2. האם יכול להיות שזה בכל זאת IBS ואין לי קרוהן והתוצאה של 116 חסרת משמעות? תודה רבה

יש לך שתי אפשרויות: 1. להמשיך לנחש ולהתלבט (עוד 20 שנה?) 2. להשלים קולונוסקופיה וקפסולה של מעי דק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול