קרוהן והפסקת עישון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/07/2013 | 13:51 | מאת: אמנון

שלום ד"ר אני חולה קרוהן ותיק עם מחלה לא פעילה. אני מעשן וברצוני להפסיק עם ההרגל הזה. האם ישנו קשר בין החמרה בקרוהן לבן הפסקת עישון? או שבכל מצב עדיף להפסיק ?

אמנון שלום, ההפך, מחלת קרוה'ן אינה אוהבת מעשנים - יש יותר התלקחויות, הן יותר חזקות, וגם מחלה עצמה יותר אגרסיבית (לדוגמה, פחות מגיבה לטיפולים ונוטה להתנקבות של מעי). מומלץ בחום להפסיק לעשן, זה בסבירות גבוהה ירגיע את המחלה בחולי קוליטיס כיבית המצב שונה - לעשון יש אופי מגן אך זה מורכב ולא רלוונתי לגביך. גם להם מומלץ בסופו של דבר להפסיק לעשן אך בהדרגה ותוך כדי מעקב הדוק וטיפול לקוליטיס.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול