גולה בבטן עליונה לרוב צד ימים למעלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2012 | 23:19 | מאת: חיה

שלום אני צליאקית סובלת הרבה מכאבי בטן לאחרונה בקשתי לעשות את הבדיקות גסרוסקופיה וקולונסקופיה יצאו תקינות לפני כחודשיים "צצה" ללי בבטן העליונה מין גולה עולה ונעלמת בצד ימין ללא כאב מקומי. בעקבות זה שלח אותי הרופא לבדיקת נשיפה וגילו לי את החיידק הליקובקטור - כרגע אני עם אנטביוטיקה:אומפרדקס, קארין, מוקסיוויט פורטה. בנוסף שלח אותי הרופא לכירורג שאמר שלא מרגיש שום דבר. שבוע לפני ש"צצה" הגולה הזו עשיתי אולטרהסאונד בטן והכל תקין. בדיקות דם תקינות שאלתי היא:א. מה זו הגולה הזו/גוש הזה? ב. ממה זה יכול להיגרם? ג. אני מאוד מאוד לחוצה מודאגת וחוששת יום יום מה יש לי? האם באמת יש מקום לדאגה? ד. ההרגשה הכללית שלי חולשה כל הזמן סחרחורות חיוורון ולעיתים הרגשת עילפון-האםזה קשור לגוש הזה? ה.מה אני אמורה לעשות עם זה? שאלה אחרונה בקשאר להליקובקטור לוקחת את האנטיביוטיקה וסובלת מאוד משילשולים כאבי בטן תחתונה, טעם מר בפה...זה נורמלי? זה יחלוף וואו סליחה שהארכתי ומקווה שתוכלו לעזור לי תודה

שלום חיה רחמנות - כאן לא מחלקים נקודות על אורך הסיפור... כל זה אני צריך לקרוא? אני צליאקית -- טוב סובלת הרבה מכאבי בטן -- ? לאחרונה בקשתי לעשות את הבדיקות גסרוסקופיה וקולונסקופיה יצאו תקינות -- טוב לפני כחודשיים "צצה" ללי בבטן העליונה מין גולה עולה ונעלמת בצד ימין -- צריך לבדוק ולמשש... איך אוכל לעזור בפורום? ללא כאב מקומי -- טוב בעקבות זה שלח אותי הרופא לבדיקת נשיפה וגילו לי את החיידק הליקובקטור -- לא ברור לי איך הגיע לתבחין נשיפה אך טוב ששלח כרגע אני עם אנטביוטיקה:אומפרדקס, קארין, מוקסיוויט פורטה -- בהצלחה בטיפול בנוסף שלח אותי הרופא לכירורג שאמר שלא מרגיש שום דבר -- זה מרגיע שבוע לפני ש"צצה" הגולה הזו עשיתי אולטרהסאונד בטן והכל תקין -- מצויין בדיקות דם תקינות -- טוב שאלתי היא: א. מה זו הגולה הזו/גוש הזה? -- את באמת מבקשת שאשלוף איזה אבחנה מבלי שראיתי/בדקתי? ב. ממה זה יכול להיגרם? - ממה מה יכול להגרם? איך אענה מבלי לדעת מה יש לך? ג. אני מאוד מאוד לחוצה מודאגת וחוששת יום יום מה יש לי? -- אני מרגיש את זה האם באמת יש מקום לדאגה? -- זה תלוי במה שיש לך... אבל האם הכירורג לא אמר לך שאין שם כלום? ד. ההרגשה הכללית שלי חולשה כל הזמן סחרחורות חיוורון ולעיתים הרגשת עילפון-האם זה קשור לגוש הזה? -- לא יודע... אם תגידי לי מהו הגוש - אוכל לענות ה.מה אני אמורה לעשות עם זה? -- לפנות לרופא משפחה שאלה אחרונה בקשר להליקובקטור לוקחת את האנטיביוטיקה וסובלת מאוד משילשולים כאבי בטן תחתונה, טעם מר בפה...זה נורמלי? -- נורמלי לא, קורה הרבה כן זה יחלוף -- חד משמעי כן וואו סליחה שהארכתי ומקווה שתוכלו לעזור לי -- אל תעשי לי זאת שוב... מקווה שעזרתי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול