שביל הזהב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/04/2011 | 16:34 | מאת: גדי

שלום ד"ר גל, אני בן 55, סובל מיל"ד, היפרליפידמיה,מצב קדם סוכרתי, אוסתיאופניה, עודף משקל ותת-תריסיות (אלה מטופלים ע"י תרופות,דיאטה ופעילות גופנית).כמו כן סובל מאי-שקט במעיים, כולל נפיחות וגזים, זאת בין היתר על רקע תזונה עתירת סיבים (2 כפות שיבולת שועל וכף סובין שיבולת שועל בבוקר וניסיון לאכול ירקות ופירות). לאחרונה הייתי בלונדון כשבוע, שם האוכל אמנם עתיר כולסטרול ופחמימות פשוטות, אך הקיבה הייתה רגועה לחלוטין, ללא גזים, ללא נפיחות ועם יציאות סדירות. הייתי בעבר אצל דיאטניות שונות, כולל אחת ידועה ויקרה באופן פרטי, אך ללא הועיל. יוצא שאני צריך לבחור בין דרך חיים בריאה ועתירת סיבים כדי לשמור על כולסטרול נמוך ומשקל תקין ולסבול מבעיות מעיים כגון נפיחות וגזים ובין מזון (דוגמת המזון הבריטי) שמן, ביתי שגם אהוב עליי מאוד וגם מיטיב עם קיבתי. אודה לך אם תעזור לי למצוא דרך ביניים. יש לציין כי לפני כ-4 שנים עברתי קולנוסקופיה לא-וירטואלית ב.מ.פ., אולטראסאונד ובדיקות אחרות (באולטראסאונד אכן נמצאו גזים בלבד, ללא כל ממצא אחר). תודה, גדי

לקריאה נוספת והעמקה
18/05/2011 | 00:04 | מאת: ד"ר אייל גל

מזון עתיר פחמימות הוא קל יותר לעיכול מפירות, ירקות וסיבים אך הוא פחות בריא ולכן יש לשלב בין מזון "רגיל" אולי בתוספת של סיבים מסיסים כגון "בנפייבר". ניתן להוסיף גם פרוביוטיקה לתפריט ורצוי להתייעץ בדיאטנית בנושא.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול