מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/03/2011 | 09:43 | מאת: שואלת

בני חולה בקרוהן כבר 8 שנים. עד היום קיבל ראפאסל במינון של 1 גרם 3 פעמים ביום. לאחרונה חלה התלקחות של המחלה וקיבל בודיסון במינון יורד במהלך הנטילה. הרופא שלו רוצה לתת לו אימורן היות והרפאסל כבר אינו יעיל עקב ההתלקחויות. אני יודעת שקיימות מספר תרופות נוספות אימורן פנטסה פורניטול וכו'. קראתי שהיום כמעט ולא משתמשים באימורן עקב דיכוי מערכת החיסון ותופעות הלואי המרובות. איזו תרופה יותר טובה פנטסה או אימורן מבחינת נסיגת המחלה ומבחינת תופעות הלואי. באיזו תרופה אין הרס של dna ואין תופעות לואי משמעותיות? ומה מומלץ לתת היום להתלקחות קרוהן לאחר שהראפסל הפסיק להשפיע? אשמח לדעת לאיזו תרופה יש פחות תופעות לואי ושהיא באמת משפיע לטובה על רמיסיה של המחלה

09/04/2011 | 14:21 | מאת: ד"ר אייל גל

תרופות מסוג אימוראן ופורינטול הגורמות לדיכוי חלקי של מערכת העיכול הוכחו כיעילות ובטוחות לשימוש בחולי קרוהן ולרב ניתנות בקו ראשון או שני של הטיפול. לעתים עלולות להופיע תופעות לוואי לתרופה ולכן יש להיות במעקב צמוד של הרופא ושל בדיקות דם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול