אחוז הסיכון בקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/03/2011 | 12:08 | מאת: אביב

אני בן 49, עם סוכרת סוג 1 מאוזנת היטב (5.2 A1C).גובה 1.75, משקל 63, אוכל הרבה פירות וירקות, וממעט בשומן. אבקש לדעת מהם הסיכונים בבדיקת קולונוסקופיה, ומה אחוז הסיכון של כל אחד מסיכונים אלה, באדם בגילי ובמצבי כפי שתיארתי. בנוסף, הבנתי שבמידה ונמצאים פוליפים והם נכרתים במהלך הבדיקה, הסיכון גודל בהרבה. אבל האם במקרה שנמצאים פוליפים קיימת בכלל דעה שלא לכרות אותם (כמו שקיימת דעה שלא מומלץ לעשות קולונוסקופיה כשאין סיכון ידוע)?

23/03/2011 | 17:31 | מאת: ד"ר אייל גל

אחוז הסיכון לסיבוך משמעותי כגון דימום או נקב במעי הוא נמוך מ 1:2000 באוכלוסיה בסיכון מוגבר ויש האומרים 1/10000 באנשים עם סיכון ממוצע . אין טעם לבצע קולונוסקופיה ללא כריתת פוליפים הנמצאים במהלך הבדיקה מאחר וזו תכלית הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול