כאבי בטן 6 חודשיים לאחר ניתוח אפנדציט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/09/2010 | 23:34 | מאת: עידו

ד"ר נכבד שלום רב. אני בן 29 ולפני חצי שנה עברתי ניתוח אפנדיקס בשיטה לפרספוקופית . כחודשים לאחר הניתוח סבלתי מכאבים חמורים באזור בטן ימין תחתונה עם הקרנה לאזור הטבור .לציין כי הניתוח לא עבר בצורה הכי חלקה ,כיומיים לאחר הניתוח רמת לויקוציטים בדם עלתה ל-29.000 ובירור נוסף התגלתה קולקציה של כ3.5 ס"מ וכן בקע טבורי בעקבות הכנסת הטרוקר בדיקה פתולוגית של הפנדיקס הראתה שהוא היה מודלק עם רקמה פיברוטית. הוחל במתן אנטיביוטי IV ולאחר 4ימים שוחררתי לביתי עם המלצות לטיפול פומי. לציין כי במהלך הבירור שלאחר הניתוח עברתי 3 בדיקות CT ב3 בתי חולים שונים לציין כי אני רווק וכמו כן כירורגים רבים בדקו אותי. מזה כ 3 חודשים חל שיפור ניכר והכאב נעלם .לפני כ-3 ימים חזר הכאב בעוצמה גבוהה ובדיקת דם שערכתי היום היתה תקינה הכאב הוא מפושט עם הקרנה לאזור צלקת הניתוח מעל הטבור ולאזור מותן ימין במידה מועטה.הועלתה השערה שקיים סיכוי להידבקויות .שאלתי היא קיימת אפשרות כזאת ומה אופציות הטיפול, או אולי מדובר חלילה באחת ממחלות המעיים (קרוהון או קוליטיס.)לציין כי אין לי עצירות או חום רק צואה מעטה אודה לך על תשובתך והמלצתך. תודה רבה וחג שמח. עידו

30/09/2010 | 22:15 | מאת: ד"ר אייל גל

סמיכות הכאבים לניתוח, מיקומם וכן הסיבוכים שארעו סביב הניתוח מצביעים על סבירות גבוהה להתפתחות הדבקויות באזור הניתוח, דבר זה עלול צלגרום לכאבים חוזרים. יש לנסות לשמור על דיאטה דלת שארית (סיבים) ובמידה וזה לא עוזר יש לשקול ניתוח להפרדת הדבקויות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול