בעיות בבליעה והקשר לבעיות גסטרו נוספות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/07/2009 | 23:09 | מאת: אורי

שלום רב.אני בן 35.בשנים האחרונות סובל מדימום רקטאלי הנובע מטחורים,למרות מספר קשירות עדיין חוזר לעיתים. אני נמצא בתהליך של בדיקות גאסטרו בתל השומר.כרגע ממתין לתשובה בנוגע להליקובקטר ומתוכנן לבדיקת גסטרוסקופיה על מנת לנסות ולחקור נגע בקיבה בקוטר של 0.7 מ"מ.בשבועות האחרונים אני מתקשה בבליעה,מרגיש שקשה לי לבלוע דברים מוצקים כמו בשר,לחם וכו... האם ייתכן קשר בין הדברים? תודה אורי

03/08/2009 | 17:40 | מאת: ד"ר אייל גל

הפרעה בבליעת מוצקים מעידה לרב על מחלה של הושט שיכולה להיות דלקת או הצרות וכן עקב הפרעות בתנועת הושט. אם עברת כבר גסטרוסקופיה ולא נמצא דבר בושט יש לבדוק את תנועתיות הושט ע"י מנומטריה (מדידת לחצים). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול