עצירות כרונית עקב כריתת המעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/05/2009 | 01:54 | מאת: י.ר

אני בן 67. לפני 25 שנים עברתי ניתוח של כריתת המעי הגס (כרתו 24 ס"מ, במרחק של 5 ס"מ מהרקטום), עם תקופת ביניים של קולוסטומיה. בניתוח חוזר הורידו את הקולוסטומיה. מאז התנהלתי עם משלשלים וחוקנים תדירים,בשנים האחרונות תדירות החוקנים הגיעה לפחות לפעם ביום. בבדיקת דפקוגרפיה שנעשתה לי בחודשיים האחרונים, הממצאים היו: קושי משמעותי בריקון החולחלת, הפרעת ההתרוקנות היא באיזור האנסטומוזה כ5-7 ס"מ מפי הטבעת, הבריום שהוחדר לתוך הרקטום נשאר ברובו מעל וצמוד לאזור זה, למרות נסיונות התרוקנות. נטלתי 15 שנה משלשל טבעי בשם : lynoforce. לצערי, הפסיקו לשווק לארץ. אני מטופל שנים בהדסה עין כרם, אך הרופאים אינם מציעים לי פתרון של ממש. בחודש האחרון הוחמר מצבי, עקב הדלדלות המשלשל שביידי. ובקרוב החומר יאזל. היום אף חוקן של מים לא עוזר לי להתרוקנות. אני מאוד מודאג. איני רוצה לחזור לקולוסטומיה. מה עליי לעשות. אשמח לכל הנחיה או הפניה.

07/05/2009 | 13:02 | מאת: ד"ר אייל גל

לעתים נוצרת היצרות של המעי באזור החיבור (אנסטומוזה) וניתן להרחיב את ההיצרות בזמן קולונוסקופיה. לא ציינת האם עברת קולונוסקופיה לאחרונה ומה היו הממצאים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול