DNA - אבנים בכיס מרה.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/03/2009 | 16:57 | מאת: דודי

DNA - אבנים בכיס מרה. שלום רב, אני בן 26. אימי בת 56. בגיל 14 הוציא לי את כיס המרה (עם אבנים). לאחרונה הוציא לי מדרכי המרה אבן שחסמה את דרכי המרה. בתהליך של ERCP. לאימי היה מצב דומה, גם הוצאת כיס מרה ולאחר מספר שנים גם הוצאת אבן מדרכי המרה בתהליך ERCP. מצד אמא שלי, רבים סובלים מאבנים בדרכי המרה. השאלות, האם יש דרך כלשהיא, 1. לבדוק מה הסיבה ליצירת האבנים? 2. האם יש דרך להימנע מיצירת אבנים חדשות?

14/03/2009 | 20:27 | מאת: ד"ר אייל גל

ישנן סוגים מסויימים של אבני מרה הנוצרים עקב בעיה של המוליזה (הרס דם) עקב מחלות תורשתיות מסויימות, כדאי לבצע בירור אם לא קיים אצלך מצב כזה. מעבר לכך מומלץ להמנע ממזונות שומניים. ד"ר גל

14/03/2009 | 20:30 | מאת: דודי

נהדר ד"ר גל תודה רבה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול