כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/02/2009 | 13:03 | מאת: ניבין

שלום, 1)אני סובלת זה כמה חודשים מכאבי בטן,מה שנמצא בבדיקה של מיפוי קיבה שעשיתי שזה שיש לי הפרעה קשה בהתרקונות נוזלים ומוצקים. רציתי לשאול מה יכול לגרום לזה ומה הטיפול לזה , אם יש? אציין שבעבר , בחמש שנים אחרונות סבלתי מגסטריטיס עם HP וקיבלתי טיפול משולש , וגם במשך שנים סבלתי מעצירויות קשות , למרות שבשנה האחרונה זה עבר. האם יש קשר בין הדברים? 2) בבדיקות דם ה GGT היה גבוה, שאר אנזימי הכבד היו תקינים. האם זה יכול להעיד על בעייה בכבד כמו כבד שומני? תודה

21/02/2009 | 22:59 | מאת: ד"ר אייל גל

בעיה בהתרוקנות הקיבה קשורה למחלות כגון סוכרת, הפרעות אכילה(אנורקסיה), אמילואידוזיס אך יכולה גם להיות אידיופתית (ללא סיבה ברורה). לגסטריטיס אין קשר לבעיה אולם עצירות יכולה להוות חלק מבעיית תנועתיות של מערכת העיכול. ה GGT המוגבר יכול להיות קשור לכבד שומני. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול