המנגומיה בכבד?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/01/2009 | 21:36 | מאת: משה

שלום רב, בן 29. לפני כשנתיים הופנתי לבדיקת אולטרא-סאונד בטן עליונה, שהסתיימה ללא ממצאים מיוחדים. לאחרונה החלו לי כאבים במותן הימנית, המקרינים לגב. אחרי בדיקות דם , הועלו הממצאים החריגים הבאים: AST(GOT) 29 U/L 15-40 ALT(GPT) 52 U/L 4-41 Total Protein 8.78 g/dL 6.6-8.7 Urine analysis ---------------------- Protein 10 mg/dL Blood 0.03 TRACE mg/dL pH 6.0 בעקבות כך נשלחתי לבדיקת US חוזרת, והפעם נכתב: כבד: "לא מוגדל, מרקמו אחיד, באונה הימנית הודגם מוקד בצפיפות גבוהה בקוטר 1.8 ס"מ, כנראה המנגיומה". יש לציין כי הרופא שבדק אותי אמר שהכל בסדר, והבדיקה תקינה. בבדיקה מהירה באינטרנט הבנתי שמדובר בגידול שפיר ולא מדאיג בגדלים אלו, וכי זהו גידול מולד. השאלות: אם הוא מולד, הכיצד ייתכן שלפני שנתיים לא נמצא בבדיקה? מדוע נכתב "כנראה" ולא בוודאות? מה הקשר, אם בכלל, בין הממצא בכבד לבין בדיקות הדם \שתן? מה הסיכוי שיש כאן משהו ממאיר שיש לדאוג ממנו? האם בוודאות אשלח לבדיקות נוספת, או שה- US מספיק כדי לאשר את ההבחנה שזו המנגיומה? תודה רבה, משה

31/01/2009 | 12:41 | מאת: ד"ר אייל גל

המנגיומה היא גידול שפיר של כלי דם בכבד שאינו מולד אלא מתפתח עם הזמן. בסונר בטן נראית תמונה אופיינית אם כי לא ניתן לדעת בוודאות של 100% שאכן זו המנגיומה. מכיוון שמדובר בממצא שכיח מאד ולרב שפיר מסתפקים במעקב ע"י אולטראסאונד ובמידה וקיים חשד למשהו אחר ניתן לבצע CT בטן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול