יעל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/01/2009 | 16:13 | מאת: יעל

אני יעל , בת 23 , נשואה ללא ילדים חשה כאבים עזים ברום הבטן אשר מקרינים לגב( אחת לחודש) עשיתי תוצאות בדיקות דם אשר מראים על ערכים גבוהים של ALT (GPT) 393.05 AST 101.50 ובנוסף בדיקת GGT - 127.36 בבדיקת אולטרסאונד נתגלה כיס מרה מלא באבנים קטנות ואחת גדולה ללא סימני דלקת וכבד בגודל ומרקם תקין. אין לי הפטיטיס B או C ואיני נוטלת תרופות מלבד גלולות למניעת הריון "פמינט". בנוסף התגלה כי יש לי את החיידק אליקובקטר אני מאד מודאגת, אנא עזרתכם. תודה יעל

26/01/2009 | 18:17 | מאת: ד"ר אייל גל

הכאבים וההפרעה באנזימי הכבד מחשידים מאד לאבנים שעברו מכיס המרה לצינור המרה. יש להדגים את צינור המרה ע"י בדיקות כגון אולטראסאונד אנדוסקופי (EUS) או MRCP . אם הבדיקות תקינות מומלץ על ניתוח כיס המרה. אם יימצאו אבנים בצינור המרה יש להוציאן ע"י בדיקת ERCP. ד"ר גל

27/01/2009 | 00:28 | מאת: יעל

תודה ד"ר אייל גל ..:)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול