הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/01/2009 | 20:45 | מאת: לאה

לפני 7 חודשים ביצעתי את מבחן הנשיפה ויצא לי הליקובקטר פילורי עם ערך 34.7 קיבלתי מרופאת משפחה את הטיפול: מטרוג'יל + מוקסיויט פורטה + אומפרדקס עשיתי שוב בדיקה ויצא לי 37.03 לאחר מכן קיבלתי מרופא גאסטרו את הטיפול: קל בטן + מטרוג'יל + אומפרדקס + טבע ציקלין עשיתי שוב בדיקה ויצא 43.14 איזה אפשרויות עומדות בפניי? האם בדיקת קולונוסקופיה חיונית או שהיא יכולה לעזור במשהו? תודה!

17/01/2009 | 23:29 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברור לי מדוע לא קיבלת את הטיפול המומלץ של קלריתרומיצין+ מוקסיפן מכיוון שסיכויי ההצלחה של מטרוג'יל ומוקסיפן הם נמוכים מאד בארץ. ניתן לקחת את הטיפול המומלץ אם כי ייתכן שהתפתח כבר חיידק עמיד והייתי ממליץ על טיפול של שבועיים. גסטרוסקופיה יכולה לעזור במידה ונלקחת תרבית של החיידק לרגישות כפי שנמעשה בבילינסון. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול