מליחות בפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/03/2008 | 14:18 | מאת: אהבה

שלום רב ד"ר גל, לפני כשלושה חודשים פניתי בשאלה בקשר לאותה בעיה ומשבעיה זו לא ניפתרה עד כה אני פונה שוב בבקשת עזרה. לפני כשלושה חודשים סיימתי טיפול אנטיביוטי לאחר שחליתי בדיוירטיקוליטיס. בזמנו אמרת לי שהמליחות בפה ייתכן ומקורה בתרופה אנטיביוטית שקיבלתי אך זו הינה תופעה אפשרית חולפת. משחלפו כבר שלושה חודשים ניראה לי שזה זמן די רב על מנת לדעת שהבעיה אולי התחילה כתוצאה מהטיפול האנטיביוטי אך עולה בי החשש שישנה כאן בעיה שאינה מיוחסת רק לטיפול זה. הרגשת המליחות הרבה בפי יחד עם הפרשת ריר מלוח יותר מהרגיל מאוד מפריעה לי בנוסף לעובדה שטעם האוכל שאני מכניסה לפי הוא נורא. כל האוכל לדידי הפך להיות שונה מאוד ולא נעים בפה. כתוצאה מהמליחות הרבה יש לי בעיות בלשוני כמו גם בשפתי שאף הן מאוד מלוחות. שאלתי אם כן, האם יש לך כיוון מדוע זה ממשיך לקרות זמן כה רב? לציין שעברתי בדיקות שיניים וחניכיים על מנת לברר אם ישנה איזושהיא בעיה בשיניים או בחניכיים(ביוזמתי) אך כל הבדיקות היו תקינות. רופאת השיניים העלתה השערה שייתכן ויש לי מחסור בויטמינים כלשהם והמליצה שאעבור בדיקת דם על מנת לאשש השערה זו. לתשובתך אצפה. תודה מקרב לב.

03/04/2008 | 14:01 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברור לי מדוע נגרם השינוי הדרסטי הזה. ייתכן שקיים חסר בויטמינים ומינרלים כגון B12, ברזל ואבץ החשובים לחוש הטעם וכדאי לבדקם. נסי לקחת מולטיויטמין בלי קשר לבדיקות ואולי גם כדורים של חיידקים פרוביוטיים שייתכן שנפגעו ע"י האנטיביוטיקה. אפשרות נוספת היא בעיה של רפלוקס, כדאי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג בנושא או לנסות טיפול להורדת החומציות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול