לימפוציטיק קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/03/2004 | 22:44 | מאת: סמדר

שלום, יש לי מספר שאלות בנושא האם ידוע על תרופה או טיפול קונבנציונלי או אחר לדלקת המעיים "לימפוציטיק קוליטיס" שאיננה "בודסון"? האם ייתכן שהדלקת תעבור ותחזור שוב אחרי מספר חודשים? או שמא היא איננה עוברת כלל? האם למאכלים מסויימים יש קשר לדלקת? כיצד ייתכן שהמחלה תקפה אישה כבת 26 כאשר אני שומעת כל הזמן, שזו מחלה שתוקפת גברים מעל גיל 50? בתודה מראש

28/03/2004 | 23:02 | מאת: ד"ר אייל גל

לסמדר שלום! המחלה lymphocytic colitis שייכת למחלות המעי הדלקתיות ומתאפיינת בשלשול כרוני, קולונוסקופיה תקינה ובביופסיות נוכחות של תאי דלקת מרובים , בעיקר לימפוציטים. המחלה מופיעה בגברים ונשים במידה שווה. הטיפולים כולל תרופות נגד שלשול כגון אימודיום, ביסמוט (קל-בטן), ותרופות מסוג המסלמין (רפאסל, אסקול,פנטסה). וכן סטרואידים כגון פרדניזון או בודזון (שנחשב היום תרופת הבחירה) ולעתים תרופות המדכאות את מערכת החיסון. בברכה דר' גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול