מעי רגחז - עד מתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/09/2006 | 13:57 | מאת: מרים

אני כבר בת 60 מגיל 18 סובלת משלשולים (פעם עד פעמיים ביום) עם עליות וירידות, גזים ופרסטלטיקה גדולה, איכות החיים היא סבירה התרגלתי מה שנקרא. עברתי לפני שנתיים קולונסקופיה היא היתה תקינה. אני לא צורכת דברי חלב (למעט מוצרי גבינת עזים). ויש תקופות רגועות יותר, הבעיה היא אקוטית מאוד כשאני בחו"ל (אני משלשלת ללא אבחנה וסובלת מכאבי בטן, אימודיום לא מזיז לי כהוא זה. בשבוע הבא אני עומדת לטוס לשבוע ואני כבר בחשש מה יהיה. בנוסף אני גם מטופלת בסרוקסט וקלונקס (לחרדה ודכאון וסיבאסטטין להורדת כולסטרול (שנראה שהוא גם תורם לשלשול). מה עושים?????????????

01/10/2006 | 16:14 | מאת: Deena

I've been suffering from diarrhea for 2 months now. At first. there were amoebas in my stool & I received antibiotics for 10 days, after which all my stool tests came back negative. I've had a blood work up & Cat scan of stomach, intestines, & all which came out OK. Last year, I had a coloniscopia[& every 5 years because of family colon cancer] &all is well. I receive Losec 1 a day,Lovalip, 1 a day, Paxxet for IBS & 3ogr. & aspirin 100gr.. I've tried a bland diet & Imodium KalBeten- the diarrhea continues about 6-7 times aday, & sometimes .in the middle of the night.

02/10/2006 | 22:39 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני יכול להגיד לך מה לעשות אם כי נראה שמדובר בהחמרה של תסמונת המעי הרגיש. ניתן לנסות כדורים אחרים נגד שלשול, טיפול בפרוביוטיקה וכו'. עליך לחזור לבדיקה של רופא גסטרו. אם יש חשד שמדובר בבעיה מעבר למעי רגיש ניתן לבצע בדיקת קפסולה של המעי הדק. ד"ר גל

02/10/2006 | 22:36 | מאת: ד"ר אייל גל

בתקופות של לחץ או נסיעות ניתן להשתמש בתכשירים נוגדי שלשול (גם במינון גבוה של כדור אימודיום אחרי כל שלשול) ואם זה לא עוזר ניתן לקבל מהרופא כדורים אחרים המפחיתים שלשול (קלבטן, נירבקסל, קולוטל וכו'). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול