כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/06/2006 | 13:06 | מאת: איילת

שלום רב, מתנצלת מראש שההודעה ארוכה מזה 5 שנים אני סובלת מכאבי בטן המלווים בהקאות של מרה וקושי בנשימה הכאבים הם בעיקר בלילה תוך כדי שינה. כשהתחילו לי הכאבים לאחר לידת הילד הראשון (לידה בניתוח קיסרי) נשלחתי לבדיקות מצאו לי אבנים בכיס המרה ואז אמרו לי יש כאבים יש אבנים צריך להסיר את כיס המרה ואז עברתי ניתוח להסרת כיס המרה. אבל לאחר שבוע שוב חזרו הכאבים בתדירות יותר גבוהה שכמעט כל לילה אני מתעוררת מהכאבים בהתחלה הייתי מקיאה ואז היו עוברים הכאבים היום גם כשאני מקיאה הכאבים לא עוברים. מאז הספקתי לעבור עוד בדיקות כדלקמן: גסטרו בבי"ח פוריה ע"י ד"ר שפירא, בדיקת US אנדסקופיה בבי"ח תל השומר, ERCP ע"י פרופ' גולדין בבי"ח הדסה, C.T.בטן, חוקן בריום, שיקוף מעי הדק סונר בטן תחתונה ועליונה ולאחרונה בדיקת F.M.F כשגם היא תקינה. באחד ההתקפים האחרונים שהיו לי רופא המשפחה שלי העלה את האפשרות של הידבקויות במעיים ואז אמרתי לו שבניתוח הקסרי השני מסרו לי שהיה להם קושי בניתוח בשל הידבקויות ואם היו מודעים להם היו נערכים אחרת ואו מבצעים לי קשירה בשל הסיכון בעוד לידה. אבקש לדעת מה זה בדיוק הידבקויות במעיים, מה הסיכון, האם יש טיפול וכל מידע שרק אפשר לקבל. תודה איילת

21/06/2006 | 22:16 | מאת: ד"ר אייל גל

הדבקויות נוצרות לרב אחרי ניתוח או זיהום בחלל הבטן, כתוצאה מכך נדבקות לולאות מעי אחת לשניה ויכולות להיות הצרויות ואף חסימות מעי חוזרות. הטיפול הוא ע"י כלכלה ללא שארית (ללא סיבים גסים כלל ובעיקר קליפות של פירות וירקות חיים). במקרים שלחסימה לעתים דרוש ניתוח להפרדת ההדבקויות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול