דיספפסיה פונקציונלית בקע סרעפתי גולש

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/04/2006 | 11:04 | מאת: יוכבד גרינפלד

מזה חודשיים אני סובלת מכאבי בטן עליונה ע"י בדיקות של גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה נמצאה התשובה לתלונה:"דיספפסיה פונקציונלית ובקע סרעפתי גולש". התרופות שאני מקבלת: motilimm 10 m"g t.lanton30 m"g. שאלותי הן: האם אחת מהתרופות הנ"ל גורמות לתופעת לוואי כאבי בטן בבטן התחתונה בעת לקיחת תרופות אלו,? ומי מתרופות אלו ?. שאלה השנייה היא: חידשתי תרופה קבועה לדילול דם "מיקרופרין. האם באיבחון בקע סרעפתי ששיך לדרכי העיכול מומלץ לקחת תרופה זו ?. המון תודה

16/04/2006 | 21:46 | מאת: ד"ר אייל גל

כל תרופה כמעט יכולה לגרום כאבי בטן וסביר יותר שמדובר בתופעת לוואי ללנטון. לגבי אספירין, התרופה יכולה להחמיר בעיות במערכת העיכול העליונה וכדאי להתייעץ ברופא המשפחה לפני המשך הטיפול. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול