קולונוסקפיה חוזרת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

26/12/2005 | 14:52 | מאת: שי

שלום ד"ר אני בן 28 חולה קרוהן כבר למעלה מעשר שנים. בשנת 97 עברתי ניתוח במעי שבו הורידו לי את השסתום. מאז הכל בסדר עם כאבים בינונים מדי כמה שבועות. לפני חודשיים עברתי קולונוסקפיה בעקבות כאבים חזקים,הרופא הבוחן אמר שהייתה לי היצרות חזקה "במקום הקלאסי" של הקרוהן{אם הבנתי נכון זה בחיבור של המעי}. ההיצרות הורחבה ע"י בלון וחודש שלם היה לי שקט. לאחרונה הכאבים חזרו ובעוצמתיות מרובה. הרופא שלי שלח אותי לעשות קולונוסקפיה נוספת על מנת להרחיב שוב את ההיצרות. ברצוני לציין שעל פי הבדיקה מינון הדלקת היה נמוך מאוד אם בכלל ,ועל כן הבעיה היא מכנית. ברשותך 2 שאלות: * האם ההרחבה הנוספת תעזור לי בצורה יותר מספקת מהראשונה? *האם ישנה אפשרות שעכשיו ההיצרות נמצאת בכלל במקום אחר לגמרי? בנוסף אשמח לדעתך על מצבי וגם לקבל עצה לא אתנגד. בכבוד רב אלון

30/12/2005 | 18:55 | מאת: ד"ר אייל גל

היצרות חוזרת במקום הניתוח (אנסטומוזה) היא בעיה שכיחה בחולי קרוה'ן. הרחבה ע"י בלון עוזרת במידה ומדובר בהצרות קצרה וכשאין דלקת חזקה באזור אולם לעתים קרובות ההצרות חוזרת למרות ההרחבות ואז יש צורך בניתוח חוזר. במידה וההצרות דלקתית יש למצות את הטיפול התרופתי כולל אימונוסופרסיה (אימורן, פורינטול, רמיקייד) לפני טיפול ניתוחי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול