עודף חומצה פולית?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/08/2014 | 12:22 | מאת: ...

שלום, לאחר בדיקת דופק ראשונה, הרופא אמר שעליי לקחת חומצה פולית של 5 מ"ג. יש לציין שאין לי בעיה של אנמיה (ההיפך, ברזל גבוה) ומלפני ההריון ועד עתה אני נוטלת חומצה פולית של 0.4 מ"ג מדי יום. האם יש סיבה שעליי לקחת כמות כה גדולה של חומצה פולית ללא בעיות רקע והאם זה יכול לעשות איזשהו נזק? או שהרופא ראה משהו בבדיקה ולא רצה להדאיג אותי?

16/08/2014 | 06:44 | מאת: צביה רן

שלום לך, חומצה פולית היא אחת מויטמיני B והיא נועדה למנוע מומים מולדים בעוברים, אין לה שום קשר לאנמיה או לברזל. אין לך מה לחשוש מהמינון. כל טוב, צביה רן מטפלת מוסמכת בהתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

16/08/2014 | 09:36 | מאת: אהובה

שלום לך, אני ממש לא רופאה ולא הייתי כותבת לך , במקרה זה, בהתבסס על ידע אישי בלבד.. תוכלי לקרוא באתר של מכבי לגבי הקשר ש*כן קיים* בין חומצה פולית לאנמיה: http://www.maccabi4u.co.il/11944-he/Maccabi.aspx ואם תהיה בעיה להיכנס לקישור, אני מעתיקה כאן קטע קצר מהכתוב: כדאי בכל מקרה לקרוא את הכול. _________________ מבוא אנמיה נגרמת בעקבות ירידה במספר תאי הדם האדומים בגוף או ברמת ההמוגלובין בדם. מבחינים בין סוגים שונים של אנמיה הנגרמים עקב סיבות שונות. אנמיה עקב חוסר בברזל היא השכיחה ביותר. סוגים אחרים של אנמיה נגרמים עקב חוסר בויטמין B12 או בחומצה פולית. אנמיה עקב חוסר בויטמין B12 או בחומצה פולית תתבטא בתאי דם גדולים במיוחד שאינם מתפקדים כראוי. סימפטומים אופייניים לאנמיה עקב חוסר בויטמין B12 או בחומצה פולית כוללים עייפות, תשישות ותחושת כבדות. __________________

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה