ביוץ מתכננת הריון אשמח למענה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

06/10/2018 | 18:56 | מאת: דנה

שלום רב, זה החודש השני בו אנחנו מנסים. בחודש שעבר היה איחור של ארבעה ימים ומספר בדיקות ביתיות חיוביות. לאחר ארבעה ימים קיבלתי מחזור (קשה מהרגיל הרבה דימום והפרשות). ממשיכים לנסות. אני משתמשת בבדיקת ביוץ שאיתה אני מצליחה לזהות ביוץ. השאלה היא האם לקיים יחסי מין ברצף חמישה ימים לפני הביוץ או רק יומיים לפני ויומיים אחרי ? יש לציין שהמחזור די סדיר בין 27-28 ימים

14/10/2018 | 22:46 | מאת: ענת עם שלם

הי דנה, לגבי מועד קיום היחסים, חלון הפוריות לרוב מתייחס ליומיים שלפני הביוץ ועד 3ימים אחריו ולכן כל 5-6 הימים האלו הם נחשבים לזמן טוב עם סיכויים גבוהים להיקלט. קיימים עוד סימנים לזהות ביוץ כמו הפרשות שונות וטמפרטורת הגוף ורצוי לעשות הצלבה בין הנתונים להשגת החלון הרצוי. לגבי כמות יחסי המין בחלון הפוריות - באם ידוע על פרמטר כלשהו של חולשה מבחינת הזרע, מומלץ לקיים יחסים יום כן יום לא, כלומר לסירוגין. אם לא ידועה בעיה כלשהית אז ניתן לקיים יחסי מין בכל יום. בהצלחה רבה ענת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה