שמן זית

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/12/2004 | 13:20 | מאת: אלי

לדוע שמן זית נחשב לבריא יותר משמנים אחרים אולם שמן זית מכיל כ 13 אחוז שומן רבוי לעומת כמחצית בשאר השמנים

15/12/2004 | 18:18 | מאת: עידן

רד 10 הודעות למטה

16/12/2004 | 18:33 | מאת:

אלי שלום אכן שמן זית מכיל כ- 14% שומן רווי אולם כמות השומן הבלתי רווי (שזהו השומן הבריא ביותר) היא הגבוהה ביותר מבין השמנים הצמחיים ומכילה 72% שומן רב בלתי רווי. בנוסף שמן הזית מכיל ויטמין E שהוא אנטיאוקסידנט פוטנטי ביותר. מחקרים רבים מראים את יתרונות הדיאטה הים תיכונית שהיא גם עשירה בשומן מסוג שמן זית. בברכה שרון