כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/12/2004 | 18:32 | מאת: אייל

שלום! כמידי פעם הנני מבצע בדיקות דם מקיפות.אךגם הפעם כפי שנמא אצלי, הכולסטרול שלי גבוה והרופאה שלי "שולחת" אותי לטיפול תרופתי (אגב זה כבר כשנה וחצי שהיא מבקשת ממני להתחיל בבליעת כדורים ואני זה שמסרב עד כה). ולהלן התוצאות כפי שנתקבלו : כולטטרול-260 HDL -38 LDL-177.9 HDL-6.8 phosphrus-2.49 טריגליצרידים-203 הערות: הנני עוסק בפעילות ספורטיבית באופן קבוע (6ימים בשבוע-שחיה, הליכון ואופניים) זאת במשך כשעה וחצי ביום. דופק במנוחה-60 ולחץ הדם שלי יציב 80/120 אני מנסה לשמור על תזונה בריאה(דיסות קוואקר, ירקות, בשר עוף בעיקר ודגים ושותה הרבה מיים). אין לי שום הפרעות ו/או מחלות כלשהן (שינה, אכילה, עצבים,מיחושים כלשהם) אני בן 43 גובהי 190 ס"מ ומשקלי 94 ק"ג. במשפחתי (מצד אימי) נטיה לכולסטרול גבוה אבל ללא בעיות לב. מה עלי לעשות בנדון? מה המלצתכם? האם טיפול תרופתי אכן מומלץ או שמא לאור העובדות והערות שרשמתי להלן הכל תקין? אודה לתשובתכם המהירה אייל

12/12/2004 | 22:37 | מאת:

אייל שלום, כפי שניתן לראות בבדיקות הדם שלך, פרופיל הליפידים שלך אינו תקין. אתה מקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית ומשקלך תקין (BMI=26) אך כנראה וכל זה אינו מספיק בכדי לשפר את הערכים. לכן לא בטוח שסרובך ליטול תרופות להורדת רמות השומנים בדם הינו מוצדק. בברכה, שרון

13/12/2004 | 19:59 | מאת: אייל

שלום! קיבלתי,ועל כך אודה,במהירות, את תשובתכם. אשאל רק האם טיפול תרופתי הינו המוצא האחרון? או שיש פתרון תזונתי כצעד אחד לפני שאכנע לתרופות כפתרון? (תזונה מבוקרת ע"י דיאטנית). בתודה אייל