רזה ורע לו

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

19/11/2004 | 17:07 | מאת: אלעד

שלום . אני בן 22 גובה 183 ס"מ ושוקל כ-60 ק"ג (!!) בלבד . כמו שראיתם אני גבוה ומאד מאד רזה ואני מאד רוצה להעלות במשקל . לא משנה מה עשיתי עד עכשיו אני פשוט לא מצליח להשמין גם אם הייתי אוכל מאכלים שידועים כמשמינים, גם אם הייתי אוכל כמויות גדולות של אוכל ,גם אם הייתי אוכל ואז ישר הולך לישון ואפילו אם הייתי מוריד את את כמות הפעליות הגופנית שלי לא הייתי מצליח להעלות קילו אחד . חשוב לציין שגם הוריי וגם 2 אחיותיי רזים . אני אוכל 3 ארוחות ביום ובין כל ארוחה אוכל איזה משהו כמו במבה לדוגמא . הייתי אצל תזונאית וגם היא לא הצליחה לעזור. - מה עושים ???- האם יכול להיות שעליי לעשות בדיקות דם כדי לשלול איזה משהו ???!!! בתודה , אלעד . נ.ב- האם יש סוג של שומן שנקרא שומן חום אשר נפוץ בעדות המזרח ו"מתעורר" רק בסביבות גיל ה-30 ???

20/11/2004 | 18:28 | מאת:

אלעד שלום אכן לפעמים יותר קשה לעלות במשקל מלרדת. ישם אנשים (בדר"כ בחורים) שרוצים לעלות במשקל וכלום לא עוזר להם ובדר"כ הכל בסדר אצלהם. כמובן שתמיד כדאי גם לגשת לרופא המשפחה ולשלול בעיות שונות (כמו יתר פעילות של בלוטת התריס). מה שיכול לעזור לפעמים זה פעילות גופנית בונה שריר שתיתן מראה של גוף שרירי יותר. יש לעשות זאת עם מדריך מוסמך ולאחר אישור מרופא המשפחה. ישנם משקאות ואבקות הניתנים בדר"כ לאנשים עם תאבון ירוד עקב מחלות שונות אולם הן אולי יכולות לעזור לך למשל אבקת סקנדישייק של מגהפארם או אנשור של פרומדיקו. למידע רחב יותר בנושא מומלץ לפנות לדיאטנית בקופת חולים. שומן חום הוא שומן של עוברים ובעלי חיים שונים. הוא לא מתעורר בגיל 30. בברכה שרון