דיאטה נגד עצירות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/11/2004 | 11:14 | מאת: פנינה

אני עברתי ניתוח פיסורה לפני 3 ימים על מנת למנוע עצירות אני שותה תה יונגבורן או לחילופין פגלס האם ייתכן שזה לא כל כך עוזר ץיש לי יציאות אבל לא קלות ץ האם \ה נובע כי אחרי הניתוח ? האם יש ביכולתכם לתת לי טיפים למניעת עצירות אני חולת סכרת מאוזנת בלי תרופות רק עם דיאטה וכן אני סובלת מלחץ דם גבוה עם תרופות < אסור לי לאכול לפי הדיאטנית קיטניות תפוחי אדמה אני אוכל ת לחם מחיטה מלאה קישואים ושעועית ירוקה שאלה נוספת האם כרובית כולרבי ברוקלי בצל וכוסמת עלולום לעשות עצירות ואני כרגע נמנעת מלאכול אותם סליחה על המכתב הארוך ותודה מראש פנינה

18/11/2004 | 23:19 | מאת:

פנינה שלום ראשית הירקות שהזכרת לא אמורים לגרום לעצירות. להסדרת יציאות חשוב: *להקפיד על שתייה מספקת (צבע השתן מהווה מדד - כשותים מספיק צבעו בהיר עד שקוף), *חשוב לבצע פעילות גופנית מתונה סדירה (באישור רופא), * מאד חשוב לא להתאפק!! ברגע שמרגישים צורך יש לגשת לשירותים. * חשוב להקפיד על צריכה מספקת של סיבים: ירקות, 2 פירות ביום, לחם מחיטה מלאה, דגנים מלאים וקיטניות. * להלן עצות "סבתא" שעוזרות לחלק מהאנשים: - לאכול יוגורט עם כף זרעי פשתן טחונים. - להשרות ללילה 2-3 שזיפים מיובשים בכוס מים פושרים ובבוקר לאכול את השזיפים ולשתות את המים.(מותר גם לסוכרתיים על חשבון פרי אחד). -לגרר עגבניה ולהוסיף לה 2 כפיות שמן זית. בהצלחה שרון -