תזונה נכונה להקטנת סתימת עורקים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/11/2004 | 18:48 | מאת: יעקב

אילו חומרים במזון עשויים לפתוח חלקית עורקים סתומים בחלקם סובין שיבולת שועל המסיסים במים, זרעי כוסברה, ניאצין, שעורה מלאה.... היכן המיתוס ומה האמת

16/11/2004 | 08:40 | מאת:

יעקב שלום אין מזונות שיכולים לפתוח סתימות עורקים אולם המזונות שהזכרת יכולים לעזור בהקטנת תהליך קצב הסתימה שלהם. מזונות המכילים כמויות גדולות של אנטיאוקסידטים (למשל מיץ רימונים, כוסית יין אדום, פירות יער ועוד ועוד) יכולים להגן על כלי הדם, הסיבים התזונתיים (הנמצאים בפירות ובירקות השונים,סובין שיבולת שועל,שעורה מלאה ועוד) יכולים להקטין את ספיגת השומנים מהמזון לדם, פעילות גופנית (באישור רופא כמובן) יכולה לסייע בתחזוק כלי הדם, תזונה דלה בשומנים ובמתוקים יכולה גם היא להגן, אכילה של לפחות 2 מנות דג בשבוע עוזרת גם היא בקיצור שינוי אורח החיים ותזונה נבונה יכולה לעזור לשמר את המצב ואולי אף לשפרו. בברכה שרון