להאמין להם?מיים מינרליים-מגנזיום.

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/11/2004 | 16:09 | מאת: מאיר

האם להאמין לחברות המיים מינרליים? הם עוברים ביקורת בככלל? אם כן? אשמח לדעת ע"י מי. אני צריך מגנזיום האם 30 מ"ל בבבקבוק שזה יצא הכי גבוה של חברת סאן בנדיטו זה משמעותי? 30? האם אני יכול לסמוך על זה בכלל? 30? אולי זה בכלל 10 ואם כן למה מי עדן ונביעות כ"כ נמוך. אני יודע שזו שאלה שלא יודע בכלל אם אזכה לתשובה אולי צריך לשאול את חברת מקורות בכלל. אבל אני צריך מגנזיום וזה הכי חשוב לי. אנא תגובה. תודה. מאיר

09/11/2004 | 09:24 | מאת:

מאיר שלום הכמות היומית המומלצת למגנזיום לשמירה על תפקוד תקין של הגוף אצל רוב האנשים היא 420 מ"ג ליום לגבר מעל גיל 31. מזונות עשירים במגנזיום הם: קמח מלא לסוגיו השונים (כוסמת, חיטה, תירס), דגנים מלאים (אורז מלא, בורגול, שיבולת שועל), תרד, גרעיני דלעת ודג הליבוט. גם במים יש מגנזיום. האם להאמין או לא זו שאלה טובה. כל חברה טוענת שהמים שלה עוברים מבדקים יומיומיים אולם כמו שראינו עם חברות כמו רמדיה, תנובה ועוד זה לא תמיד מבטיח. משרד הבריאות רק בודק אם האוכל/ שתייה לא גורמים לנזק. יש חברות המתמחות בבדיקות מזונות ומשקאות ואולי אפשר לשלוח באופן פרטי אם זה מאד חשוב לך. במידה ויש לך כבר מחסור במגנזיום מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל או דיאטנית האם לא עדיף לקחת את המגנזיום כתוסף מזון. בברכה שרון