דיאטת DASH

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/04/2004 | 07:57 | מאת: מיה

שלום, הינני בת 30 וסובלת מלחץ דם גבוה , מהלידה ועד היום (7 חודשים אחרי). קראתי מאמרים כי דיאטת DASH יכולה להיטיב ולהוריד ת לחץ הדם. היכן או למי אני צריכה לפנות בכדי לקבל את הדיאטה? האם זה משהו שמומן או בהשתתפות קופ"ח? תודה, מיה

15/04/2004 | 17:30 | מאת:

מיה שלום מומלץ לפנות לדיאטנית במרפאה. אם את בשירותי בריאות כללית את זכאית לדיאטנית ע"ח הקופה במידה וה- BMI שווה או גדול מ- 27 (BMI הוא מדד מסת השומן ומחושב כך : משקל (בק"ג) : גובה (במטרים) בריבוע . לדוגמא אם את שוקלת 74 ק"ג וגובהך הוא 1.64 מטר ה-BMI = 27 ). בקצרה מומלץ להמעיט ככל האפשר בצריכת מלח, להקפיד לאכול ירקות רבים + 2-3 פירות ביום. חשוב לצרוך מוצרי חלב רזים (עד 5%) עשירים בסידן. במידה ויש עודף משקל חשוב לרדת במשקל (אפילו ירידה של 5% מהמשקל משפרת ערכי לחץ דם) ולעשות פעילות גופנית מתונה וקבועה באישור רופא כמובן. בהצלחה שרון.