שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/09/2004 | 21:58 | מאת: יעלי

שלום, הנני מעוניינת להוריד בדחיפות 10-15 ק"ג. כיום הנני אוכלת "תזונה נכונה" אם אפשר לקרוא לזה כך. אך שום דבר לא יורד גרם. אני שותה מים ועוסקת בפעילות גופנית. הדיאטה שתמיד הכי עזרה לי היתה הדיאטה של ד"ר חרמון. אבל נכון להיום אינני מסוגלת לחשוב עליה. אני רוצה להתחיל בדיאטה זו: בוקר מעדן +1/2 כוס ברנפלקס (כי זה טוב לי לקיבה) צהריים סלט ירקות גדול +1/2 גביע גבינת קוטג' 3%. ביניים 2 פרוסות לחם קל +כפית ריבה ללא סוכר. ערב 2-3 פירות. א. מה דעתך. ב. אני שותה כ - 4 כוסות נס קפה ביום עם סוכרית + 2 כפיות חלבית (כי אני לא סובלת חלב). האם יש נזק בשתיית חלבית? והאם החלבית משמינה יותר מחלב? רק אל תגידו לי לשתות חלב כי אני ממש נגעלת מזה. לתגובתך אודה.

19/09/2004 | 13:23 | מאת:

יעלי שלום, קודם כל, להוריד 10 עד 15 ק"ג זה לא משהו שעושים בדחיפות. זהו תהליך ארוך הדורש שינוי בהרגלי האכילה ולא הרעבה עצמית או דיאטה קיצונית אשר אולי תביא אותך למטרה בזמן קצר אך מהר מאוד המשקל יחזור לקדמותו.הדיאטה שאת מעוניינת להתחיל מכילה מעט מידי קלוריות ואינה מכילה את כל אבות המזון החיוניים. מומלץ לפנות לדיאטנית בקופת החולים על מנת להרכיב דיאטה מתאימה ומאוזנת המותאמת לך באופן אישי, שם יבוצע גם מעקב אחר הירידה במשקל. בברכה, שרון