לציונה- חומצה פולית

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/07/2004 | 09:43 | מאת: אהובה

שלום ציונה, שאלתי בנושא חומצה פולית בכלל ובהריון בפרט : ממליצים לאשה שמתכננת הריון ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני הכניסה להריון ולפחות בחלק מההריון. מה קורה כאשר אשה לוקחת את החומצה הפולית, ולא מצליחה להכנס להריון, ובעצם צורכת את התרופה במשך זמן רב. אילו סכנות יש בעודף חומצה פולית בגוף? בעבר שמעתי שאין בעיה עם זה בעודף, אך מכיון שנתקלתי במאמר שכתוב בו כך: "סימני עודף: החומצה הפולית מסתירה (ממסכת) אנמיה על רקע חסר בויטמין B12 (וכתוצאה מכך עלולה להיגרם פגיעה עצבית), וכן פגיעה כלייתית. מה דעתך? קיים נזק אפשרי בעודף חומצה פולית בגוף או שזה לא כך? תודה, אהובה

26/07/2004 | 07:18 | מאת:

אהובה שלום, באתר פורומים קיים פורום בתזונה קלינית בנושא ויטמינים, מומלץ לך להפנות את שאלתך לפורום זה. בברכה, ציונה