צמחונות וחולשה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/07/2004 | 19:23 | מאת: דר

כבר שנים אני סובלת מחולשה ותשישות בעיקר בקיץ, אחרי בדיקה חסר לי B12 אך אני משלימה אותו בתוספים. לפני כמה חודשים הפסקתי לאכול בשר, ואני עדיין לוקחת תוספים אך כלום לא עוזר העייפות הורסת לי את היום .(המצב לא החמיר בעקבות הצמחונות) מה עושים כדי להגביר אנרגיה??

22/07/2004 | 08:44 | מאת:

דר שלום הייתי ממליצה לבדוק B12 (לא רשמת מה הרמה), ברזל, המוגלובין, טרנספרין - שכולם מדדים לאנמיה. בנוסף הייתי ממליצה לבדוק את בלוטת התריס (TSH, T3,T4) לחץ דם ורמות גלוקוז. במידה והכל תקין: 1.חשוב להקפיד על שתייה מרובה במיוחד בקיץ היות והתייבשות גם עלולה לגרום לעייפות. 2. לאכול כל 3 שעות משהו קטן היות וגם ירידה ברמת הסוכר גורמת לחולשה. 3. נשמע טרוויאלי אבל גם חשוב להקפיד על שינה טובה ומספיקה (הסינים ממליצים על שינה של 8 שעות). בהצלחה שרון.